Drage studentice i studenti treće godine Studija radne terapije,

žao mi je što ove godine zbog COVID 19 pandemije niste u mogućnosti prisustvovati terapijama u Centru za rehabilitaciju Silver. Iz tog razloga omogućiti će vam se gledanje videa snimki procjena i terapija putem kojih ćete moći aktivno sudjelovati u radnoterapijskom kliničkom promatranju. Svaka grupa i pojedini student će kroz gledanje videa ispuniti obrazac za promatranje te za kao zadatak priložiti kao dokaz provednih kliničkih vježbi.

U praktičnom radu te pristupu Ayres senzorne integracije strukturirana klinička neurološka zapažanja čine dio sveobuhvatne procjene potrebne za razumijevanje osjetilnih sustava i kako izazovi senzornoj registraciji, senzornoj obradi i senzornoj integraciji koje doprinose poteškoćama sudjelovanja u svakodnevnim aktivnostima.

Tijekom procjene poteškoća u integraciji osjetila, radni terapeut/terapeutkinja se služi kliničkim rezoniranjem kako bi započeo hipotezu o tome koji osjetilni sustavi mogu pridonijeti predstavljanju djeteta i trenutnim poteškoćama u sudjelovanju u svakodnevnom životu. Vaš zadatak je tijekom promatranja procjene ili intervencije uočite prema zadanim kategorijama gdje se nalaze izazovi te da ih u postavljenom obrascu ispunite.


Lp


Davor Duić