Što je to - "menadžment". Uloga organizacije i pojedinih dijelova organizacije. Tipologija i uloga modernog vođe. Osnovne vještine upravljanja. Kako se vodi intervju, selekcioniraju kandidati za posao, gradi uspješan tim. Kako se razvijaju sposobnosti kod drugih. Određivanje ciljeva organizacije, procjena radnog učinka, stimulacija članova tima za postizanje boljih rezultata. Osnovne postavke funkcioniranja i organiziranja zdravstvenog sustava. Mjesto fizioterapeuta u sustavu, odnos s bolesnikom, odnosi s javnošću. Standardi kvalitete. Razlika između muškarca i žene menadžera. Fizioterapeut menadžer.

Poslovno odlučivanje u zdravstvu

 

Polaznici će učiti kako razviti dinamički sustav kroz analize različitih razina managementa promjena (individualna/osobna razina, razina jedinice, razina korporacije i razina cjelovitoga sustava). Metodologija/pristup će biti primjenjen analizi potreba za sustavnim promjenama u Hrvatskoj, uključujući razine nacionalne ekonomije, ekonomije zdravstva i bolničkog sektora. Bit će predstavljen i raspravljen Program reforme zdravstva te analizirane i raspravljene promjene, dinamika i scenariji za nacionalnu, regionalnu i globalnu ekonomsku dinamiku.

Studenti će učiti o preduvjetima za promjene, uključujući nove ekonomske i institucionalne okolnosti, globalizaciju i tehnologije poput vodećih snaga za promjene, efektivnosti scenarija i planiranja i uloge računalne znanosti, tehnologije komunikacija, biotehnologije i nanotehnologije.